Yemek Hizmetlerinde Hijyenin Önemi

Herşeyden önce konusunda deneyimli, eğitimli ve uzman ekiplerle çalışmanın gücüne inanıyoruz. Doğru ekip ve çözüm ortağı ile de çalışırken en önemli noktaları aşağıda belirtiyoruz. Yemek (catering) hizmetinde güvenilir destek sağlak için aşağıda kurallar listemizi paylaşıyoruz.

Yemek (catering) hizmetinde uyulması gereken hijyen kuralları;

  • Üretimde kullanılacak ürünlerin gerekli durumlarda dezenfekte edilmesi ve temizlenmesi,
  • Ekipmanın düzenli şekilde ve her kullanım öncesi temizlenmesi,
  • Ürünlerin kontrollerinin yapılması ve bozuk ürünlerin alınmaması, (son kullanım tarihi... vs gibi)
  • Özel şartlarda muhafaza edilmesi gereken ürünlerin yönetmeliğe uygun depolanması,
  • Deforme olmuş ürünlerin imha edilmesi,
  • Gıdaların açık ve uzun süre bekletilmesinin önüne geçilmesi,
  • Sebze, et ya da hamurların aynı tezgahta hazırlanmaması,
  • Pişmiş ve çiğ yiyeceklerin birbiri ile temas etmemesi,
  • Yemek hazırlık sürecinde ve servis hizmetinde personellerin tek kullanımlık ekipman kullanılması gerekir.

Tüm bu şartların yerine getirebilecek yetkinlik ve eğitimdeki personelle çalışılması gerekmektedir. Hijyen farkındalığına sahip ekiplerle çalışmak, tüm süreçleri doğru şekilde işletmeyi sağlamaktadır.

Bu bakış açısı ile tüm müşterilerimize sağlıklı ve destekleyici yemek hizmetleri (catering) sunuyoruz.